Thema's

 • 'De doelstelling van het Energierenovatieprogramma 2020 is duidelijk: in het jaar 2020 mogen er in het Vlaams Gewest geen energieverslindende huizen meer zijn.'
  Freya Van den Bossche

 • Duitsland en Oostenrijk zijn de bakermat van het passiefhuis. Omdat in die landen veel hout voor handen is, worden passiefwoningen er vaak in hout opgetrokken. Deze bouwmethode wordt ook in België gebruikt. Maar zoals u weet, heeft de Belg een baksteen in zijn maag. Daarom werd een Belgische bouwmethode met baksteen ontwikkeld voor passiefhuizen: het unieke massief passiefhuis.

 • Bekijk hier onze meest recente tv-uitzending en vraag meteen uw documentatie aan.

 • Het passiefhuis is een verbeterde versie van de EPB- en lage energiewoning. Het is een comfortabel en heel energiezuinig gebouw, zowel in de zomer als in de winter. De warmteverliezen zijn zo laag dat er geen conventionele verwarming nodig is. Er is ook geen actief koelingsysteem nodig om in de zomer van een aangenaam binnenklimaat te genieten.

  Het resultaat: uw totale energieverbruik is zomaar even 75% lager dan bij een traditionele nieuwbouwwoning gebouwd volgens de huidige standaarden. Bovendien helpt u de opwarming van de aarde te bestrijden.

  Meer weten over het massief passiefhuis? Klik hier.

 • We stellen u met veel plezier Isofinish voor, een innovatief isolatie- en afwerkingsconcept voor buitengevels. Isofinish wordt ondersteund door zes sterke bouwpartners: Recticel Insulation, Borgh, Deceuninck, Eternit, VMZINC en Wienerberger.

 • ‘Recticel Insulation heeft een groen hart.’ Dat bedoelen we figuurlijk, maar ook letterlijk. Zo doen we er alles aan om de CO2-uitstoot te verlagen, maar bestaat het hart van onze isolatieproducten ook echt uit milieuvriendelijk materiaal. Het klinkt misschien raar: milieuvriendelijke kunststof, maar met PUR-isolatie bespaart u in 75 jaar 400 keer meer energie dan er nodig was om het te produceren. Goed voor de natuur dus.

 • Recticel Insulation doet er elke dag alles aan om in haar isolatieproducten het absolute maximum op het gebied van kwaliteit te bereiken.

 • Voor de absolute topkwaliteit van onze producten! Al is dat gemakkelijker gezegd dan uitgelegd. Daarom zetten we alle voordelen van onze producten even voor u op een rij.

 • Ruimte voor creativiteit en zelfontplooiing.
  Recticel Insulation zoekt gemotiveerde medewerkers.

Print Send to friend