School met gebogen dak (Couthuin)

Terug naar overzicht

De school van Couthuin werd onlangs geïsoleerd met Powerroof® van Recticel Insulation. Door de verschillende gebogen daken van het gebouw is dit project uniek in zijn soort. Via zijn keuze voor gewelfde isolatiepanelen koos de architect voor een systeem waarvan hij vermoedt dat het een mooie toekomst heeft.

Een uitstekende keuze voor een uniek project

Voor architect Philippe Chevreux waren deze gebogen daken van de school in Couthuin een première. Door te kiezen voor Powerroof® als isolatiesysteem kende hij bij de uitvoering niet de minste problemen: “De isolatie was perfect geprofileerd en voorgebogen, de omstandigheden voor plaatsing op de werf waren bijgevolg ideaal”. De keuze voor het
product gebeurde in samenspraak met de onderneming Bley Toitures et Charpentes uit Dison. Omdat er maar liefst 150 m² isolatiepanelen geplaatst werden op amper vier uur tijd, vloog de tijd op de werf voorbij”, aldus Philippe Chevreux. Als hij het zou moeten overdoen, dan zou de architect opnieuw voor Powerroof® kiezen. “Bij andere materialen zouden er bevestigingen nodig geweest zijn aan de zinken beplating van het dak, wat de plaatsing veel moeilijker zou gemaakt hebben.”

Een niet te miskennen energiewinst

De school van Couthuin, en zeker de renovatie ervan, is een beetje een speciaal geval. De valse plafonds maken
deel uit van het geheel. Philippe Chevreux verduidelijkt: “We wilden de zichtbare valse plafonds behouden.
Dit was onmogelijk geweest zonder Powerroof®. In één enkele beweging konden we een eerste reeks planken installeren, gevolgd door een dampscherm en een tweede reeks planken waarin de Powerroof®-panelen
geïntegreerd werden”. De oplossing was ideaal voor de architect, die geen enkel condensatieprobleem zag opduiken, noch op het niveau van de hellende daken van het centrale schoolgebouw, noch op die van de turnzaal. Dankzij deze isolatieplaten in een dikte van 80 mm, wat overeenkomt met een uitstekende R-waarde van 3 m²K/W, zal de energiewinst bijgevolg vrij groot worden.

Technische fiche

Architect: Philippe Chevreux, architectenbureau Triangulum scprl, Liège
Aannemer voor dakwerken: Bley Toitures et Charpentes sprl, Dison

Gerelateerde producten

Print Send to friend