Nieuwbouwwoning in bosrijke omgeving (Schilde)

Terug naar overzicht

In de bosrijke omgeving van Schilde krijgt de privéwoning van Deevie Vermetten stilaan vorm. Voor de isolatie van de woning, die aan een aantal bouwkundige beperkingen is onderworpen, kozen Deevie en zijn vriendin Anneleen, samen met architect Johan Willekens, resoluut voor Powerwall® buitengevelisolatie binnen het Isofinish® concept en Powerroof® dakisolatie. Een uitstekende keuze!

Extra rust in een rustige omgeving

Wonen in een groene omgeving is natuurlijk fantastisch, maar de kans dat er bepaalde restricties worden opgelegd indien er gebouwd of gerenoveerd moet worden, is er een stuk groter. Dat is ook het geval met deze privéwoning, die in de zomer van 2012 volledig afgewerkt zal zijn. “Zo ben je hier bijvoorbeeld beperkt in de te bebouwen oppervlakte. Meer dan 80 m² bewoonbare oppervlakte en een overdekt terras van 20 m² mochten we niet innemen. Bovendien waren we verplicht om een typisch zadeldak te bouwen. Vandaar ook onze keuze om te werken met het Isofinish® concept voor de muren en het Powerroof® systeem voor het zadeldak. Dat komt niet alleen het geheel ten goede, het straalt ook heel wat rust uit!”

250 m² perfect geïsoleerd

Deevie en Anneleen steken graag zelf de handen uit de mouwen. Het is dan ook logisch dat zij voor de isolatie van de buitengevels kozen voor het Isofinish® concept, dat zich uiterst makkelijk laat uitvoeren. “In het secundair onderwijs volgde ik een opleiding als meubelmaker. Ik ben dus erg praktisch ingesteld, waardoor ik het grootste deel van het werk hier zelf kon doen. De plaatsing van de isolatie van zowel muren als dak gaat dan ook heel eenvoudig. Zelfs hier, waar we met een staalbouw zitten. We wilden de isolatie absoluut langs buiten laten doorlopen over de wanden en het Sarkingdak. Zo konden we de koudebruggen van het staal tot een minimum beperken en als het ware een doorlopend isolatieschild creëren. Vandaar ook onze keuze voor Powerroof® systeem voor het dak en het Isofinish® concept voor de muren. In totaal werd zo’n 250 m² aan dak, dakkapellen en buitenmuren geïsoleerd. Een hele onderneming, maar het resultaat mag er zijn. Hierdoor gaan we vanaf volgend jaar gegarandeerd heel wat energie besparen!”

Architect: Johan Willekens en Fermetti
Isolatie dak: Powerroof® 120 mm
Isolatie muur: Powerwall® 2 x 60 mm

Gerelateerde producten

  • isolatie voor hellende daken
  • voor het perfecte buitengevelisolatiesysteem
Print Send to friend