Dakrenovatie Sint-Jan-in-Eremo

Terug naar overzicht

David Mollet is een gelukkige dakdekker. Net voor het bouwverlof legde hij de laatste hand aan het dak van Engelendael. Deze feestlocatie in de landelijke omgeving van het Oost-Vlaamse Sint-Jan-in-Eremo was aan een grondige opfrisbeurt toe. Bovendien was David een van de eerste dakdekkers die de voordelen van de Rectifix®-schroef mocht ontdekken.

Mooi project, intensieve klus

Het minste wat van Engelendael kan worden gezegd, is dat het een mooi project is. Een intensief werk ook, want alleen al voor het dak moest er op een oppervlakte van 860 m2 pannen en isolatie worden voorzien. Dakdekker David Mollet van David Mollet bvba vertelt: “Het was een ingrijpende, maar vooral boeiende klus. Het ging om een schuur van 300 jaar oud waarvan het dak helemaal moest worden gerenoveerd. De bouwheer stond er echter op dat het authentieke karakter niet verloren ging, dus moesten de bestaande pannen worden gekuist en teruggeplaatst. Daarbij komt nog dat Monumentenzorg ons verplichtte het uitzicht van het dakgebinte te bewaren. Moeilijk, vanwege de houtrot. We pasten er een mouw aan door alle kepers te vernieuwen, met respect voor het oorspronkelijke ontwerp. Daarna isoleerden we met Powerroof®, omwille van zijn uitstekende isolatiewaarde en vlotte plaatsing dankzij de tand- en groefverbinding.

Schroeven als door boter

Voor David was het meteen het eerste project waarin hij de nieuwe Rectifix®-schroef gebruikte. “Een serieuze verbetering”, zegt David. “Van de schroeven die ik vroeger invees, moest ik er vroeger twee schuin en één recht plaatsen. Dat is nu voorgoed voorbij. Van Rectifix® heb ik er maar eentje nodig, en ze gaan er doorheen als door boter. Bovendien zijn de Rectifix®-schroeven ondanks hun lengte van 23 centimeter heel stevig. Er is gedurende het hele project geen enkele schroef gebroken, wat toch wel heel uitzonderlijk is! Het heeft ertoe bijgedragen dat we aanzienlijk veel tijd hebben uitgespaard.

Locatie: Sint-Jan-in-Eremo
Dakdekker: David Mollet
Product: Powerroof en Rectifix schroeven

Gerelateerde producten

Print Send to friend