Dakrenovatie met Powerroof te Sint-Kruis-Brugge

Terug naar overzicht

In Sint-Kruis Brugge werd onlangs een prachtige villa gerestaureerd.De riante woning uit 1934 werd ontworpen door de Gentse architect Maurice Fetu. Met zijn zeer grote dakoppervlakte,vele dakkapellen, monumentale schouwen en grote trapzaal heeft de villa de typische kenmerken van een woning uit het interbellum. De woning werd — vooral omwille van het speciale dakconcept — door de Stad Brugge aan de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed toegevoegd.
Voor de restauratie stonden architect én dakdekker dan ook voor een serieuze uitdaging.

Behoud van esthetisch karakter

Architect Christophe Van Oyen legt uit: “De opdracht bestond uit een verbouwing van de keuken en de eetplaats aan de achterzijde van de woning, de vervanging van een groot deel van de ramen en een volledige renovatie van het dak. Achteraan de woning werd een raam toegevoegd, terwijl een bestaand raam werd vergroot.
Dit gebeurde in dezelfde stijl als de bestaande ramen. Het dak werd eveneens vernieuwd met respect voor de bestaande toestand, zodat de woning op esthetisch vlak haar oorspronkelijk karakter kon behouden. Gezien het groot aantal details en dakkapellen was het isoleren van het dak een hele uitdaging, die het deskundig vakmanschap van de dakdekker vereiste.
In de verdieping onder het dak werden namelijk geen nieuwe plafonds geplaatst. Daardoor konden we enkel via de buitenzijde isolatie aanbrengen en bovendien was de beschikbare dikte
gering.”

Perfect doorlopend isolatieschild

Dakdekker Yves Nuyts kwam met de oplossing: “Ik raadde meteen Powerroof® dakisolatie aan omdat het de ideale oplossing is voor een dergelijke renovatie. De isolatiewaarde, de geringe dikte en de vele andere kwaliteiten van Powerroof® speelden daarbij een heel grote rol, want eigenlijk was een dak met een oppervlakte van 500 m2 met zoveel details en dakkapellen een behoorlijke klus. Er moest dan ook heel wat gesneden worden om een doorlopend isolatieschild te bekomen. Er kroop dus heel wat werk in, maar uiteindelijk is dit dak wel perfect geïsoleerd.” Christophe Van Oyen beaamt dat: “Het voordeel van Powerroof® in dit project was dat de verdikking van het dak gering bleef omwille van de hoge isolatiewaarde van de platen. Daarnaast loopt de isolatie ononderbroken door over het volledige dakvlak.”

Locatie: Sint-Kruis-Brugge
Architect: Christophe Van Oyen, Archimago
Aannemer: Dakwerken Nuyts, Maldegem

Isolatie en diktes: Powerroof® 100 mm

Gerelateerde producten

Print Send to friend