Dakrenovatie, Abdij van 't Park (Heverlee)

Terug naar overzicht

Uniek patrimonium

Een fantastisch renovatieproject. Dat is het minste wat je kunt zeggen van Abdij van ‘t Park in Heverlee. Deze unieke Norbertijnenabdij werd gesticht in 1129 en was dringend aan een grondige opknapbeurt toe. Om de verdere aftakeling van dit unieke patrimonium te voorkomen, werd de abdij in 2003 in erfpacht gegeven aan de stad Leuven. Het “wagenhuis” kreeg bij de restauratie een nieuwe bestemming als polyvalente ruimte.

Een bewuste keuze voor Powerroof®

Voor de dakisolatie hoefde architect Piet Stevens niet lang na te denken. Omdat de prachtige dakstructuur aan de binnenzijde zichtbaar moest blijven, dacht hij automatisch aan Powerroof®. Zo was hij niet alleen zeker van een uitstekende isolatiewaarde, maar konden ook de bestaande kepers en de eiken bebording onaangeroerd blijven.
Nadat de oude dakdichting werd verwijderd, werden de Powerroof®-platen op de oude bebording geplaatst en werd er een nieuwe dakdichting overheen gezet. Architect Stevens: “Een groot voordeel van Powerroof® is dat, eens de platen geplaatst zijn, het dak opnieuw waterdicht is en het onderliggende gebouw geen schade meer oploopt.” Een uniek project en een slimme isolatiekeuze.

Technische fiche

Architect: Piet Stevens
Aannemer: Building nv – Herentals
Dakdekker: AP-dak bvba – Laakdal
Materiaal: Powerroof® 60 mm

Gerelateerde producten

Print Send to friend