2 BENwoningen met maximale, duurzame isolatie in Serskamp

Terug naar overzicht

Muurisolatie: Eurowall spouwisolatie, 2 x 8,2 cm dik
Warmtegeleidingscoëfficiënt λd = 0,022 W/mK
d-waarde: 7,40 m²K/W
Dakisolatie: L-Ments dakelementen, 20 cm dik
Warmtegeleidingscoëfficiënt λd = 0,023 W/mK
Rd-waarde: 8,65 m²K/W
Aannemer: GM Derde Dakwerken, Wichelen

Beste investering? Isolatie

Voor het BEN-project in Serskamp in de buurt van Wetteren speelde de isolatie een cruciale rol om te vermijden dat er energie verloren gaat langs de bouwschil. Isolatie is de beste investering in uw woning”, getuigt Geert. “Die blijft goed werken en verslijt nooit. En dat geldt voor alle woningen, niet alleen de bijnaenergieneutrale. ”De bouwheer ging resoluut voor isolatiematerialen van Recticel Insulation. Het dak van de BENwoningen dichtte hij met innovatieve L-Ments dakpanelen uit PIR. De isolatiewaarde daarvan is zo hoog dat 10 cm dikte volstaat. Toch koos Geert voor het dubbele om warmteverlies via het dak nog meer in te perken. De panelen sluiten naadloos op elkaar aan en laten nergens ruimte voor koudebruggen. Zo besparen de families maximaal op energie.

Vlotte montage, vrije afwerking

L-Ments panelen wegen weinig en de onderdakfolie, tengellatten en damprem zijn geïntegreerd. Geert Derde: “U plaatst ze in een mum van tijd waardoor de regen meteen is buitengesloten. Een groot voordeel in een land als België. Een andere troef? Dat ze geen binnenafwerking hebben. Zo riskeert u geen beschadigingen tijdens de montage, en kiest u vrij hoe u alles afwerkt."

Tand- en groefverbinding: alles klikt in elkaar

De spouwmuren isoleerde de aannemer met Eurowall platen uit PIR. Ook die hebben een hoge isolatiewaarde. Dankzij de tanden en groeven aan de vier zijden van elke plaat klikt alles perfect in elkaar tot een doorlopend isolatieschild. Met Rectitape® isolatietape op de naden wordt dat perfect winddicht.

Gerelateerde producten

  • zelfdragende en isolerende dakelementen
Print Send to friend